Monday, November 14, 2005

Magické a rituální použití :

Ve formě kadidla nebo čaje se využívá pro zlepšení jasnovidectví. Má soustřeďující a zjitřující vlastnosti, takže umožňuje lepší zachycení předávaných poselství a využívání vlastní intuice.Rituály lásky. Předvídání. Přidává se do milostných amuletů - přináší mír a klid. Vykuřování listů vyvolává vize.
Emocionální využití :
Vhodná k uvolnění všeobecné zablokovanosti, při pocitech úzkosti, beznaděje, prázdnoty, osamělosti, při negativních postojích, po rozchodu s partnerem, při odstraňování depresí a deziulzí, které přetrvávají po smrti blízké osoby (prvosenka pozvedává duši a otevírá srdce). Nejlépe je užívat prvosenkové víno nebo čaj. V těžkých případech je dobré zhotovit prvosenkový talisman z květů a vložit jej pod polštář. Umožní uvolnit zablokovanou energii.
Magické a rituální použití :
Při rituálech uctívání zemřelé osoby. Nemocným dětem se umísťovala kytička prvosenky nad postýlku, aby odehnala duchy mrtvých. Rituály mládí

Krevní čistidlo
1díl kořene pampelišky, 1 díl kopřivových listů, 2 díly výhonků černého bezu a 2 díly květů a listů prvosenky. 2 lžičky uvedené směsi bylin přelít 500 ml vroucí vodou a 5 minut nechat louhovat. Poté čaj scedíme. Užívejte 2 x denně.